Eвропейският съюз вероятно ще продължи санкциите срещу Русия, чийто срок изтича на 31 януари 2017 г., с още половин година, предаде агенция Bloomberg, позовавайки се на европейски чиновници, запознати с конфиденциалните сведения и пожелали за останат анонимни.

Както съобщава агенцията, позовавайки се на още един чиновник, друго развитие на събитията не може да има. Събеседниците на агенцията отбелязват, че решението може да бъде прието, защото главното условие за сваляне на санкциите е изпълнение на минските споразумения, а те още не били изпълнени.

В Кремъл считат, че е абсурдно да се свързват санкциите с реализацията на минските споразумения, защото Русия не е страна в конфликта и субект в споразумението за регулиране на ситуацията в Украйна, а изпълнява само ролята на гарант.

 

Отношенията между Русия и Запада се усложниха заради ситуацията в Украйна. В края на юли 2014 г. ЕС и САЩ от санкции срещу отделни физически лица и компании преминаха към мерки срещу цели сектори в руската икономика.

В отговор Москва ограничи импорта на хранителни стоки от страните, които подкрепиха ограниченията.

News Front

 

 

Тагове: ; ;