1481674504

Западните СМИ са разтревожени от първите назначения на Тръмп на ключовите постове в новата администрация.

Вестник The New York Times твърди, че, назначавайки на ключовите постове «убедени консерватори», Тръмп е потвърдил, че има намерение да претвори в живота този твърд курс, за който говори по време на предизборната си кампания — в частност, по въпросите за миграционната политика, следенето на мюсюлманите и работата на правоохранителните органи.

 

Подобно е и мнението на журналистите от The Washington Post. В редакционна статия, публикувана на сайта на изданието, се казва, че американците, които се надяваха на запазване на предишните алианси на САЩ и на готовността на новия президент да се нарушават гражданските права в името на контратерористични мерки, имат всички основания за безпокойство по повод хората, назначени от Тръмп на високите постове.

От гледна точка на изданието, тези назначения вероятно предвещават «грубия и непродуктивен подход на САЩ» по отношение на мюсюлмански свят, «опасното обръщане» към Русия и използването на методи за борба с тероризма, нарушаващи международното законодателство.

 

 

 

Тагове: ; ; ;