Защитата на  экс-президента на Украйна Виктора Янукович отново предложи да се проведе очна ставка с настоящия президент на страна Петро Порошенко и други високопоставени представители на украинските власти по наказателното производство за безредиците в Киев през 2013-2014 г., съответното предложение обяви адвокатът на Янукович Виталий Сардюк.

През август Сердюк заяви, че е подал в Главната прокуратура молбата на Янукович за провеждането на очна ставка чрез видеоконферентна връзка с Порошенко, с екс-министъра Арсений Яценюк, със спикера на парламента Андрей Парубий, с кмета на Киев Виталий Кличко и секретаря на СНБО Александър Турчинов. Според адвоката, очната ставка е необходима за гарантиране на обективността и пълнотата на показанията. Главната прокуратура заяви, че на този етап очната ставка е невъзможна, защото следствието няма официална информация за местонахождението на Янукович.

Според Сердюк, състоялият се разпит от Главната прокуратура на Порошенко по делото за безредиците отстранява процесуалните пречки по делото.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;