Съветничката на действащия президент на САЩ Барак Обама по националната сигурност Сюзан Райс заяви, че ръководството на страната осъжда нападенията над болници в източните райони на сирийския град Алепо и настояват за незабавно спиране на бомбардировките, съобщи Ройтерс.

Тя осъди бомбардировките над болниците в контролираните от бунтовниците райони на Алепо и предупреди Дамаск и Москва за последиците от тези действия, съобщи Франс прес.

 

«САЩ остро осъждат ужасяващите нападения срещу медицинска инфраструктура и хуманитарни служители. Няма извинение за подобни жестокости. Сирийският режим и неговите съюзници, особено Русия, носят отговорност за незабавните и дългосрочните последици на подобни действия», каза Райс.

Москва отговори, че обвиненията не отговарят на истината, защото източникът, а именно Сирийският център за наблюдение на човешките права се намира във Великобритания и не разполага с достоверна информация.

Осама Али Сулейман ( с псевдоним Рами Абдуррахман) — основател и единствен  сътрудник на "Сирйската обсерватория по правата на човека", която не се намира в Сирия, а в столицата на Великобритания Лондон.
Осама Али Сулейман ( с псевдоним Рами Абдуррахман) — основател и единствен сътрудник на «Сирийската обсерватория по правата на човека», която не се намира в Сирия, а в столицата на Великобритания Лондон.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;