Денят на победата на Тръмп за много военнослужещи в САЩ по степента на позитивност бе сравнена с деня на ликвидирането на Усама бен Ладен, ако допуснем, че той действително е ликвидиран.

 

The Washington Post, позовавайки се на армейски офицер, пише, че американските войници считат, че Тръмп ще се погрижи за тях и ще оправи всичко сгрешено във въоръжените сили.

 

Дональд Трамп с клюшкой для игры в гольф

Войниците се надяват, че Тръмп ще предложи алтернатива на 15-те години военни действия, по време на които са постигнати немалко напълно безсмислени победи.

 

Особено често се споменава Ирак, където в момента се налага да се влиза втори път, за да се унищожат терористите от Ислямска държава. Военните от САЩ очакват, че целите на военните действия ще бъдат определени по-ясно, а на всички военнослужещи най-после ще им стане ясно, за какво точно са жертвали живота през всичките тези години.

 

 

Военните, с които разговаряло изданието, очакват също, че Тръмп ще успее да преодолее последствията от орязването на военния бюджет през 2013 година, а и ще отмени решението на администрацията на Обама за допускането в армията на жени в бойните операции.

 

Една от армейските жени-офицери се оплаква, че е изненадана от начина, по който са празнували победата на Тръмп нейните колеги-мъже от армията, както подчинени, така и командири. Тя счита, че победата на Тръмп е дала второ дихание на ненавистта към жените, расизма и хомофобията в американската войска.

Кандидат в президенты США от республиканцев Дональд Трамп в Нью-Йорке в день выборов президента США

Редовите войници се надяват, че при Тръмп ще бъдат променени правилата на водене на бой и войниците ще могат по-агресивно да се държат на бойното поле, без да се опасяват от обвинения във военни престъпления. Същото се отнася и до употребата на по-твърди методи при разпитите на пленници.

 

Войниците в САЩ се надяват, че заплатата ще им бъде завишена.

От 2011 година заплатата на военните в САЩ е нараснала по-малко от 2 %, което е по-малко от ръста на заплатата в частния сектор.

 

Националната асоциация на семействата на военнослужещите вече се обърна с открито писмо към Тръмп с молба да се повиши заплатата на военните и това да се превърне в приоритет за Тръмп.

News Front

На снимката: Транслация на речта на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп на площад Таймс скуеър в Ню Йорк

Тагове: ; ; ; ;