Ако си мисли някой, че след победата на Доналд Тръмп, и появилата се възможност за диалог между Русия и САЩ, антируската пропаганда ще стихне, би било много наивно. Определено про-западни структури преживяват такава сериозна емоционална криза, че медиите им като отражение на настроенията им показват доколко тежко изживяват раздялата с идеята за еднополярен мир.

И старият референ, че » Русия е виновна за всичко», а всички с Русия са агенти на Кремъл лично вербувани от Путин, се пофхваща в нови форми.

 

 

 

21

 На Вашето внимание новата обложка на сериозното издание The Economist- стилистиката наподобява пост с утрешното кафе в социалната мрежа, с не дотам изящно чувство за хумор.

 

 

Британското ежеседмично издание The Economist с новата си корица, ясно отразява настроенията в работния колектив и тежката драма и паника обхванала запада- на карикатурата са изобразени президентът на Русия Владимир Путин, новоизбраният 45-ти президент на САЩ Доналд Тръмп, лидерът на » Национален Фронт» Марин Льо Пен и главата на Партията за независимост на Обединеното Кралство Найджъл Фарадж.

 

 

Надписът на обложката гласи » Новият национализъм», явно разбирайки отстояването на национални интереси и понятия като суверенитет за национализъм. Въобще, подмяната на понятията в световното общество, е нанесла чудовищни щети в съзнанието на хората.

 

В изданието не спират до тук- в едноименна статия в новия брой ( чети тук), се говори как националистически настроения обхващат все повече страни, които с песимизъм гледат на международните отношения- що за шизофрения изобщо?!. Сред такива държави разстроеният автор изброява САЩ, Русия, Китай и Турция,

 

 

Следващия материал в броя е посветен на  Марин Льо Пен, оглавяваща крайно дясната партия във Франция.  В» Най-голямата популистка опасност в Европа»  се говори как либералните ценности били стъпкани от » марша на популистите». За пример, журналистът дава гласуването за  Brexit през юни, избирането на Доналд Тръмп за президент и това, че социологическите проучвания на медиите показвали, че трябва да победи кандидатът на демократите Хилари Клинтън.

 

 

 

3

 

 

 

 

Е, да ама не. Дали не са се разстроили много? Изключително прозрачно настроение на западната журналистика.

 

Изданието  The Economist се слави с безпардонните си и нееднозначни статии и стилистика

( обложки, колажи, послания).

Например, този октомври ежеседмичникът предложи, да се даде коридор на терористите от ИДИЛ ( * терористична организация забранена в Русия и редица страни)  за бягство от Мосул, «за да могат да се спасят в Сирия». За повече експресия на обложката беше изобразен познайте кой…..правилно- Владимир Путин с червени изтребители в очите.

 

 

23

 

 

 

 

Такива послания и агресия, излъчвана от медийни гиганти насажда отрицателен заряд в обществото. Скъпа медийна машина обслужваща кръвожадни интереси.

«По делата ще ги познаете» и не само- и по думите и посланията. Забележете езикът на руската дипломация ( Русия представяна в западната преса в образа на » агресор») и си вземете няколко западни издания, послушайте няколко американски генерала, и сами ще направите разликата- и съответно изводите.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;