Сенаторът от щата Мериленд Бен Кардин призова Доналд Тръмп да подведе под отговорност Русия за «агресията». Това пише той в своя статия за  The Washington Post.

«Умолявам администрацията на Тръмп да осъзнае Русия такава, както е тя — глобален хулиган и съперник», — пише той.

Според Кардин, това, че Тръмп е говорил за Русия по време на своята предизборна кампания, предизвиква тревога.

 

«Не знам как Тръмп ще създава отношенията си с Русия веднага, щом попадне в Овалния кабинет, но ако миналото бе предговор, то нищо добро не очаквам», — отбелязва той по-нататък.

 

Кардин призовава Тръмп да се отнесе сериозно към оценките на американските експерти в областта на разузнаването и професионалистите в сферата на националната сигурност, отбелязвайки, че «истинските приятели и съюзници на Америка» очакват от него лидерство в противостоянието на «руската агресия».

 

Според него, руският президент Владимир Путин за времето, в което е на власт, се е придържал към «антидемократичен дневен ред», напълно противоположен на американските ценности.

 

По-рано политикът заяви за агенция «Ройтерс», че работи над «всеобхватен закон», който трябва да се превърне в отговор на «предполагаемата намеса на Русия» в изборите в САЩ и на нейните действия в Украйна и Сирия.

 

Кардин не е единственият американски сенатор, призоваващ към по-твърда политика по отношение на Русия. Сенаторът на щата Аризона Джон Маккейн неотдавна предупреди Тръмп да не извършва презареждане на отношенията с Русия.

 

На 8 ноември новоизбраният президент на САЩ по време на предизборната си кампания нееднократно заяви за желанието си да подобри отношенията с Москва. Освен това, той многократно заяви, че одобрява лидерските качества на Владимир Путин.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;