Като продължение на намесата във вътрешната политика на Сирия, под прелог «борба с тероризма», турските военни затвориха и болницата в Джараблус  » от съображения за сигурност».

 

 

20

 

 

 

Анкара продължава да увеличава военното си присъствие, създавайки си опорна база в северна Сирия. В тази връзка местните власти в град Джараблус заявиха, че турските войски са затворили единствената болница в града » от съображения за сигурност».

 

 

 

Междувременно, специалните части на турската армия в състава на колоната бронетанкова техника ( с 90 танка), се разположи в близост до град ал-Баб, в северо-източна Турция, който се намира в ръцете на бойците от терористичната групировка ДАЕШ.

 

От Външното министерство на Сирия на свой ред, осъдиха продължаващото военно вмешателство на Анкара в Сирия, наричайки действията на турските войски, явно нарушаване на сирийския суверенитет и опит за замяна на една терористична групировка с друга.

 

 

 

Турция се обвинява в косвена подкрепа на терористичната групировка ДАЕШ, въпреки че намесата й в сирийския конфликт на страната на така наречената «умерена сирийска опозиция», е уж за борба с ДАЕШ.

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;