Станаха известни имената на членовете на екипа на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, които ще заемат редица ключови постове в новата администрация.

 

Конгресменът Майк Помпео ще оглави ЦРУ, сенаторът Джеф Сешънс става новият главен прокурор на САЩ, а генералът в оставка Майкъл Флин заема поста съветник на Тръмп по въпросите за националната сигурност.

Новата администрация на Тръмп ще започне работа след инагурацията на Тръмп на 20 януари 2017 г.

 

Националната сигурност 

Избранный президент США Дональд Трамп во время выступления в Нью-Йорке. 9 ноября 2016

Генерал-лейтенантът в оставка Майкъл Флин е известен привърженик на укрепване на връзките с Русия и се гордее с личното си познанство с Владимир Путин.

 

През 2012-2014 г. Флин оглавява Разузнавателното управление към министерството на отбраната на САЩ — военното разузнаване, една от 19-те организации, влизащи в разузнавателната общност на САЩ.

 

Той е бил спряган за министър на отбраната, но, както предаде телевизия, ABC, Флин ще заеме поста съветник на президента по национална сигурност

Здание ЦРУ в Вирджинии. Архивное фото.

Очаква се, че в задачите на Флин ще влиза формирането на политика по отношение борбата с терористичната групировка ИД. Самият екс-генерал нееднократно е заявявал за необходимостта от политическа «сделка» между Вашингтон и Москва за Сирия.

 

Отбелязваме, че преди време Флин посети Москва, където по време на тържествено мероприятие, посветено на юбилея на телевизионния канал RT, седеше редом до руския лидер.

 

Генералният прокурор

Дональд Трамп. Архивное фото

Новият генерален прокурор на САЩ ще бъде сенаторът от щата Алабама Джеф Сешънс, предаде агенция Ройтерс.

 

Екс-федералният прокурор и бивш главен прокурор на щата Алабама Джеф Сешънс се счита за един от най-консервативните американски сенатори. Той бе спряган за главен кандидат за поста министър на отбраната.

 

В САЩ главният прокурор едновременно оглавява министерството на правосъдието, в чиято структура влиза, в това число и ФБР. По данни на телевизионния канал CBS, кандидатурата на Сешънс е била нееднозначен избор и може да доведе до редица противоречия.

 

Сред кандидатите за главен прокурор медиите по-рано назоваваха губернатора от щата Ню Джърси Крис Кристи и губернатора от Арканзас Асу Хатчисън.

 

Директор на ЦРУ

 

Дональд Трамп с клюшкой для игры в гольф

 

Директор на ЦРУ в администрацията на Тръмп ще бъде членът на палатата на представителите към конгреса в САЩ Майк Помпео, предаде агенция Ройтерс. В Конгреса Помпео представлява щата Канзас.

 

Той е завършил Военната академия в Уест пойнт, след армията се заема с бизнес. През 1994 г. получава степен доктор по право в Харвард, работи като адвокат в компанията  Williams & Connolly.

 

Помпео е известен като противник на абортите. Той е против затварянето на затвора в Гуантанамо и призовава да се осъди на смърт Едуард Сноудън.

 

През 2013 година Помпео заяви, че всички мюсюлмански лидери, които не осъждат терористичните атаки, направени в името на исляма, са «потенциални съучастници» в нападенията.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;