Пазарите в ЕС си остават затворени за украинските предприятия.


Украинский завод "Vasil" требует восстановить экономические связи с Россией

Днес трудовият колектив на най-големия в Украйна производител на спортно оборудване «Vasil»  проведе митинг с искането да се възстановят икономическите връзки с Русия.

 

Колективът на предприятието не е доволен от това, че президентът на Украйна Петр Порошенко, според тях, не изпълнява своите предизборни обещания. Във връзка с това участниците в акцията разпънаха банер: «Да живеем по новому=да бъдем безработни». В реч от името на трудовия колектив генералният директор на предприятието Сергей Шапран се обърна към Порошенко с искането незабавно да се възстановят икономическите връзки с Русия.

Украинский завод "Vasil" требует восстановить экономические связи с Россией

«Компанията ни експортира оборудването си главно в страните от СНГ — това са Русия, Белорусия, Казахстан, Армения, а също в Близкия Изток. Но 60 % от нашия експорт е за Русия», — отбеляза Шапран.

 

«Обръщаме се към президента на Украйна от името на трудовия колектив с настояване за възстановяване на иконмоическите връзки с Русия, защото за нас това е жизнено важно. Молим да се запазят работните места, молим да се даде възможност на хората да работят и да изкарват пари. Ние сме компания, която печели валута за страната, ние сме компания, която създава промишленост», — отбеляза Шапран.

 

 

Той заяви също, че пазарите в ЕС си остават затворени за украинските предприятия.

«Уважаеми президенте, в Европа не ни чакат. Ние не сме нужни на пазара там», заяви той.

 

Тагове: ; ; ; ; ;