Бойците от сирийската армия предприеха настъпление по позициите на въоръжените бандитски части южно от град Хомс, съобщи агенция САНА, позовавайки се на военен източник.
1

По данни на източника, правителствените сили са атакували частите на бойците от ИДИЛ в района на Тлюл ас-Савана, ликвидирайки множество терористи. Причинена е значителна вреда на техниката на терористите.

В населените места Ал-Фархания и Айн-Хусейн военните са нанесли удар по бандитите от групировката «Джебхат ан-Нусра», принуждавайки противника да бяга. Тук радикалите също са понесли значителни загуби.

 

Както отбелязва САНА, военните продължават активно да изтласкват бойците от ИДИЛ в голяма част от направленията. Отстъпвайки от контролираните райони, терористите минират сградите и пътищата, което често довежда до жертви сред мирното население.

Агенцията съобщава, че 15-годишен младеж е загинал, натъквайки се на противопехотна мина около пътя Джоебал-Коукаб източно от провинция Ел-Хасаке.

Според агенцията, минита е била заложена от бойците на ИДИЛ надалеко от дома на юношата. При взрива младежът е получил тежки рани. Бързо е бил транспортиран в Националната болница в град Ел-Хасаке, където е починал в резултата на получените травми.

 

Тагове: ; ;