Специално за читателите си Българска редакция News Front публикува материала за втори път, който вследствие на атака беше премахнат след първата публикация, с обещание да го публикуваме и 3 път, ако пак бъде свален.

 

 

 

 

 

nf3

 

 

 

Големите световни изменения дават своето отражение в настроенията на представители на бизнеса, икономиката и международните отношения. Страната ни, която заради членството си в НАТО и ЕС, стана заложница на чужди интереси, пострада от невъзможността да развива спокойно икономическите си отношения с братска Русия. 
Като освен това, образът на България беше специално «европеизиран» по такъв начин, че станахме зависими от подаянията на ЕС, вместо да развиваме собствена икономика, държавата беше заставена да подкрепя санкции, да се отказва от изгодни за националните ни интереси проекти, да внася чужда продукция от страни като Турция, Гърция, Полша и други, и да търпи унизителният епитет «най-бедна страна член на ЕС».

По-рано България и Русия работиха над няколко мащабни съвместни икономически проекта. » По известни причини, които предизвикват дълбоко съжаление, тези проекти бяха спрени«,-коментира прес-секретарят на президентството на Русия, Дмитрий Песков.

» Нядяваме се, че ще се появят нови…Русия винаги е била за идеята на разширяване обемите на сътрудничество»,- подчертава още Песков. 

Българо-руските икономически отношения имат особено значение и са били винаги достатъчно ефективни при добро взаимодействие между страните.

Именно, знаейки това, Западът направи всичко възможно да направи «невъзможното» това да не се случва, пречейки максимално на всяка такава идея. Въпреки всичко, дори и днес, постъпленията в туризма например, са най-голям процент именно от руска страна. 

А представяте ли си на пълни обороти?

 

Разбира се, че Европейския Съюз не иска България да бъде с независима икономика, което обяснява и налагането на решения като спирането на такива проекти като » Южен поток», поддържането на санкциите, и постепенно «приспиване» на сектор селско стопанство. Стигна се до там, че страната ни, известна с плодородната си земя и благословена природа, вместо да произвежда собствена продукция, която да изнася и да печели от това, купува плодове и зеленчуци от големи западни вериги.

На среща проведена на 15 октомври в град Добрич ( наричан по-рано житницата на България) по инициатива на Негово Превъзходителство Генералния консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукянчук, на която присъства търговския представител на Русия в България Игор Илингин, се срещнаха представители на бизнеса и региона. 

 
Игор Илингин подчерта важността за развиването и укрепяне на икономическите връзки между двете страни, а самият град Добрич особено заслужава внимание, тъй като има големи перспективи в селското-стопанския сектор.

 

Игор Илингин подчерта, че руският пазар е готов за българските стоки, които имат репутация на високо качество.

 

Може би, това припомняне ни е нужно и на нас, за да се хванем в ръце и да възродим производството си, за да се гордеем с износ добро международно име, и да си позволим икономическа стабилност.

 

И ако заради санкциите стокообменът между страните ни е паднал в пъти, и ако цяла Европа пострада от тях, и продължава да страда, може би е дошло време, за политическа зрялост и смелост, и в България да се повдигне въпросът за отмяната им. Вече на политическо ниво- до тук народът не веднъж е показвал с протести и акции мнението си.

 

Може би е дошло времето да станем по-уверени в мнението си и да отстояваме интересите си, за да имаме уважението от ствета и да се чувстваме достойни българи.

 

Защото уважават силните и достойните. А България го заслужава, и от нас зависи да изберем да бъдем такива. И да избираме това всеки ден.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;