Президентът на САЩ Барак Обама ще обсъди с европейските страни въпроса за продължаване на санкциите срещу Русия по време на срещата си в Берлин в петък. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на информирани източници.
1Както се съобщава, в преговорите ще участват Обама, канцлерът на Германия Ангела Меркел, премиерите на Великобритания Тереза Мей, на Испания Мариано Рахой, на Италия Матео Ренци и президентът на Франция Франсоа Оланд.

Според източниците на агенцията, на срещата по всяка вероятност ще бъде засегната и възможността за въвеждането на нови рестрикции по отношение на Русия във връзка със ситуацията в Сирия.

В същото време лидерите на ЕС и САЩ не изключват, че Доналд Тръмп, който победи на президентските избори в САЩ, може да отмени ограничителните мерки срещу Русия след идването си на власт.

 

«Намираме се наистина в критична ситуация, — цитира агенцията думите на германски официален източник. — Ние трябва да предотвратим ситуация, в която ЕС продължава санкциите, а после администрацията на новия американски президент едва на власт и ги отменя».

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;