Директорът на Националното разузнаване на САЩ  Джеймс Клапър е подал оставка.  CNN съобщи, че Клапър е информирал членовете на специалната комисия по разузнаване на Камарата на представителите на конгреса на САЩ .

 

 

 

 

 

 

xg9ieid

По-рано Клапър беше направил заявление, в което каза, че руският президент иска да успее да накара САЩ да гледат на Русия като на велика държава, кой знае защо.
За началник на разузнаването Клапър, който заема постта от август 2010 година,  твърде открито споделя привързаността си към Барак Обама, и може би след избирането на новия 45 президент на Америка, е решил, че трябва да помисли за пенсия.
През кариерата си, Джеймс Клапър е оглавял и военното разузнаване, а репутацията му силно пострада след разкритията на Едуард Сноудън относно скандала със  следенето извършвано от държавните агенции в САЩ.
Наблюдава се особено раздвижване в специалните служби на САЩ, след избирането на Доналд Тръмп. По принцип началникът на националното разузнаване отговаря лично пред президента, като ръководи  над 107 хиляди служителя в 17 правителствени агенции като ФБР, ЦРУ, ДЕА (Агенция за борба с наркотрафика), а бюджета на институциите е милиарди долари в година.
Съвпадение или не, но неотдавна ФБР и ЦРУ изтеглиха всичките си агенти, които бяха пуснали на мисия в Украйна.
Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;