Премиерът Бойко Борисов предложи действащият президент Росен Плевнелиев и новоизбраният Румен Радев да определят състава на евентуален служебен кабинет, а БСП също да поемат отговорността си в тази процедура:
Едно е да говориш, друго е да управляваш, едно е да обещаваш, друго е да носиш отговорност. Има една много хубава приказка – «Не си пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя». Господин Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде. Сега има възможност да пази границите, да вдига пенсиите, да строи, да не строи, да прави Белене, да ходи в Крим, каквото иска може да прави, без никаква опозиция, без никаква съпротива при това, какво иска повече. Защо да не направят правителство, защо да не носят цялата отговорност, която я искаха толкова много.
Борисов подчерта, че няма намерение да оттегля кметовете на ГЕРБ от местната власт:
Никога не съм казвал, че кметовете си дават оставки. Това, че казах, че ще си поговоря с кметовете, защото от много места идват сигнали, че не навсякъде те работят, така както хората очакват. Това не значи, че ще им искам оставката или те ще напуснат местната власт, за да създадат проблем там. В края на краищата те трябва да изпълняват програмата на партията, на тези, които са ги избрали, на хората там и да си вършат работата добре.
 
Утре консултациите на «Дондуков» 2 продължават с представителите на БСП, съобщи БНР.

Тагове: ; ; ; ; ; ;