РУДОЛФ ДЖУЛИАНИ, бивш кмет на Ню Йорк: Нищо не знам за контактите с руското правителство. Аз взех активно участие в предизборната кампания — така да се каже, бях ден и нощ с Доналд Тръмп в продължение на сто дена. Ако действително е имало контакти, то това е ставало там някъде, където…Нищо подобно не съм виждал.

 

Истина е, че Доналд Тръмп иска да си има работа с Русия в тези области, в които ние можем да работим заедно — което Хилъри Клинтън, Джон Кери, Барак Обама не успяха да направят. Но имайте предвид, че той има намерение да направи това по друг начин. Вие забравяте за неговото предизборно обещание съществено да увеличи броя на армията и да приключи с политика на ненамеса. Имаме намерение да увеличим броя на войските от 420 хиляди до 550 хиляди войници. Имаме намерение да увеличим броя на корабите до 350…

 

Имаме намерение да увеличим броя на съвременните самолети до 1200 единици.

 

Имаме намерение да увеличим броя на морската пехота от 27 до 36 батальона.

 

Тръмп ще си има работа с Путин, представлявайки държава, която няма да съкращава совите въоръжени сили, а ще ги натрупва до нивото на армията на Рейгън.

 

Той ще направи това, за да  — той често ми е говорил за това по време на своята предизборна кампания — има възможност да води преговори от позицията на силата, а не при условия, в които страната намалява числеността на армията си.

В ефирна 13 ноември 2016 г.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;