Опозиционната коалиция » Демократичен фронт» ще поднови уличните протести в случай, че бъде утвърден новият състав на правителството и бъдат разкрити всички факти в рамките на така нареченият опит за държавен преврат, инсцениран в деня на изборите в Черна Гора на 16 октомври.

 

 

 

 

 

301

 

 

 

 

Това съобщи един от лидерите на ДФ и председател на партията » Нова сръбска демокрация» Андрия Мандич пред местния информационен портал  «Вијести».

 

 

 

 

» Политическата криза, която ще се предизвика от формирането на властта по измамен начин, ще бъде доста по-силна, отколкото когато ДФ самостоятелно протестираще срещу властта на Мило Джуканович»,- коментира Андрия Мандич.

 

 

 

 

Изминалите парламентарни избори в Черна Гора показаха колосален разкол в обществото. Опозиционните партии взети заедно, събраха повече гласове от управляващата Демократична партия на социалистите, но лидерът й и премиер Мило Джуканович, разчита на подкрепа към партията от страна на националните малцинства, за да вземе превес в парламента.

 

 

Ситуацията се усложнява и от факта, че обновеният парламент предстои да вземе решение за евентуалното встъпване на Черна Гора в ЕС и НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

На 16 октомври в Черна Гора бяха задържани и 20 сръбски граждани, които се обвиняват в тероризъм и опит за държавен преврат. Опозицията и значителна част от обществеността, са убедени, че става въпрос за инсценировка, която има за цел да сплаши гражданите и да ги накара да подкрепят действащата власт в страната.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;