Вторият кабинет на Борисов също е щял да падне дори и без изборите за президент, съобщи БНТ. Това призна самият премиер в оставка в кулоарите на парламента минути след като заяви намерението си за оставка пред народните представители.

Бойко Борисов, премиер в оставка:
Ако не бяхме, тъй като сме водили разговори с патриотите, те категорично казаха, че няма да подкрепят бюджета и в един момент дори ако бяхме спечелили президентските избори, нямаше да можем да си приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, тъй като нямаме мнозинство, ДСБ, БСП, АБВ всички са, патриотите са опозиция на кабинета, тогава с какво мнозинство ние ще правим реформи и ще продължим да работим.

Борисов коментира и бъдещето приемане на бюджета.

Еми ще видя как ще се справят сега с бюджета Бюджетът ли е най-важното нещо — той е най-важно, защото от тези популистки предложения, от данъчните им реформи, които предлагат ще се губи на годишна база около 1,2 млрд. , ако направят такава пенсионна система без да събират повече приходи на годишна база е 1,5 млрд. сиреч един бюджет ще увисва на година с 3 милиарда.

Премиерът предупреди и собствените си министри.

Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ, защото тези два месеца, ще ни ги преписват все едно ние управляваме.

Борисов уточни също, че ако новоизбраният президент Румен Радев и настоящият Росен Плевнелиев се разберат за общ служебен кабинет, депутатите на ГЕРБ ще присъстват на заседанията на правителството и всичко ще бъде наред.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;