ВС на РФ започнаха във вторник мащабна операция по нанасянето на удари по терористите в провинциите Идлиб и Хомс, в това число е задействан «Адмирал Кузнецов». Това съобщи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на съвещанието с представители на Министерството на отбраната, провеждано от Владимир Путин.

«Днес в 10.30 ч. и в 11.00 ч. започнахме голяма операция по нанасянето на масирано огнево поразяване по позициите на ИДИЛ и «Джебхат ан-Нусра» в провинциите Идлиб и Хомс», — доложи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

 

Според него, в операцията ще вземат участие «Адмирал Григорович», който ще изстреля крилати ракети «Калибър», бреговите комплекси «Бастион» и «за първи път в историята на ВМФ в бойни действия ще участва «Адмирал Кузнецов».

 

Шойгу заяви, че руските Въоръжени сили нанасят масирани удари по заводите на терористите в Сирия.

«Основните цели на ударите са складовете с боеприпаси, струпването и центровете за подготовка на терористи, а също заводите за създаване на различен вид средства за масово поразяване на населението», — заяви той на съвещанието при президента на Русия Владимир Путин с ръководството на Министерството на отбраната.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;