Русия счита, че може да се конкурира със САЩ във военната сфера, но това не е така. Такова мнение изрази един от ключовите съветници на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, екс-кмета на Ню Йорк Рудолф Джулиани в реч в понеделник на конференция, организирана от вестник The Wall Street Journal.

 

 

 

 

 

Според вестника, Джулиани също е повторил тезисите, нееднократно заявявани от Тръмп, за това, че «администрацията на Обама е направила от Русия противник», и че руското ръководство не уважава настоящия американски държавен глава.

 

В понеделник Тръмп и президента на Русия Путин проведоха телефонен разговор. Както съобщи пресслужбата на Кремъл Руският лидер е поздравил Тръмп с победата на изборите и «e отбелязал готовността да се изгради партньорски диалог с новата администрация на принципите на равноправието, взаимното уважение и ненамесата във вътрешните работи между двете страни».

 

«По време на разговора Путин и Тръмп не само са имали еднаква оценка на настоящото крайно неудовлетворително състояние на руско-американските отношения, но и са се изказали в полза на активната съвместна работи за нормализирането и вкарването на отношенията в руслото на конструктивното взаимодействие по най-широк кръг въпроси. Подчертана е важността на създаването на надеждна основа за двустранни връзки по пътя на развитието на търговско-икономическия компонент», — отбелязва пресслужбата на Владимир Путин.

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;