Фрегатата «Адмирал Григорович» извърши пуск на крилати ракети по цели в Сирия, съобщи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Сторожевой корабль Адмирал Григорович. Архивное фото

«Продължаваме оказване на подкрепа в борбата с тероризма на въоръжените сили на Сирия», — заяви той на традиционното съвещание с ръководството на Министерството на отбраната, провеждано от президента на Русия Владимир Путин.

 

Министърът поясни, че Русия е започнала голяма операция по нанасянето на масивно огнево поражение по позициите на Ислямска държава и «Джебхат ан-Нусра» в провинциите Идлиб и Хомс.

«Адмирал Григорович» участва в тази операция.

 

Головной сторожевой корабль Адмирал Григорович у берегов Сирии в Средиземном море

«Той днес извърши пуск на крилати ракети «Калибър» по по-рано определени от разузнаването цели», — каза Шойгу.

 

«За първи път в историята на руския ВМФ в бойни действия започна участие самолетоносачът крайцер «Адмирал Кузнецов», — добави Шойгу.

 

Според него, от крайцера са започнали полета си самолетите Су-33.

Министърът съобщи също, че удари по цели в Сирия на нанесли също бреговите ракетни комплекси «Бастион». Според него, руската морска групировка на базите в Тартус и Хмеймим е надеждно прикрита от «Бастионите», за защита на низко летящите цели там са разположени зенитните ракетни комплекси «Панцир». Освен това, там отдавна работи зенитната ракетна система С-400, припомни Шойгу.

«Освен това ние добавихме седем С-300, за да закрием морската част, в това число практически до Кипър», — заключи той.

 

 

 

Тагове: ; ; ;