Въоръжените бандформирования обстреляха позициите на правителствените сили в района на международното летище в Алепо, предаде в неделя ливанската телевизия «Ал-Маядин».

 

 

 

286

 

 

По данни на ливанската телевизия, в хода на артилерийска атака по местността Карам-ет-Тараб терористите приложили снаряди с отровен газ. Според последната информация от телевизията, към настоящият момент най-малко 28 сирийски военнослужещи са ранени.

 

 

По-рано беше съобщено, че специалистите от войските за радиоцинна, химическа и биологична защита (РХБЗ) ВС РФ, са открили доказателства за използвано химическо оръжие от терористите в юго-източната част на сирийският Алепо.

 

 

 

 Инцидентът, е вече трета поредна химическа атака от страна на ислямистите, само за последните 2 седмици в Алепо.
Предишният такъв обстрел беше извършен на 3 ноември- тогава снарядите с токсичен газ избухнаха в районите Мусайбин, Минян, и в Нов Алепо, в юго-западната част на града.
На 30 октомври бойците озползваха химическо оръжие в района на Академията » Асад», когато един човек загина, и над 40 бяха ранени.
Както съобщи в последствие Министерството на отбтраната на Русия, при обстрела терористите са използвали снаряди съдържащи газообразен хлор.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;