Председателят на Движението «Силата на Сърбия» Боголюб Карич, който е част най-богатите хора в Сърбия, заяви, че е приятел с със съвсем скоро избрания президент на САЩ Доналд Тръмп от около 30 години и очаква точно Белград да се превърне в мястото на първата среща на новоизбрания американски президент с президента на Русия Владимир Путин, предаде „Ало”.

„Победата на Тръмп е надежда за целия свят, не само за американския народ. Той ще възстанови американската мечта, която унищожават политическите ястреби от над 30 години. Те носят само страх и агресия, вместо мир и единство.

 

От всичко това спечелят само производителите на самолети и танкове. Тръмп ще избави света от страха от САЩ, но ще избави от страха и американците, които се безпокоят от терористични заплахи всеки ден” — заяви Карич и допълни, че започна създаването на нова ос Вашингтон-Берлин-Москва, което ще допринесе за мира в света.

Според Карич, Тръмп иска Сърбия да бъде ключов фактор в региона и да бъде партньор и на САЩ, Русия и Китай.

 

„Имаме пълната подкрепа на Тръмп. Новият американски президент обяви това в предизборната си кампания — че трябва да се разгледа въпросът за независимостта на Косово. Това е подадена ръка от Вашингтон,трябва да я използваме. Новият държавен секретар по всяка вероятност ще е мой добър приятел, дори не мога да кажа името му, изборът не е приключила, но почти напълно съм сигурен, че той ще заеме това място”, добави милионерът.

Тагове: ; ; ; ;