Федералната служба за сигурност на Русия обнародва видео със задържането в Симферопол на членовете на диверсионно-терористичната група към министерството на отбраната на Украйна.

 

По-рано пресслужбата на ФСБ заяви, че диверсионно-терористичната група към министерството на отбраната на Украйна, подготвяща диверсии над военни обекти в Крим, е била задържана в Симферопол. Трима заподозрени в подготовката на диверсии са арестувани.

На видеото си вижда обискирането на дома на един от задържаните, сътрудниците от ФСБ открили боеприпаси, оръжие, бронежилетки.

В тайник под земята са открити взривни вещества.

 

Членовете на диверсионно-терористичната група към Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна са планирали извършването на диверсионни акции над обекти от военната инфраструктура в Крим, както и над жизнено важни обекти, групата е задържана на 9 ноември 2016 година в Севастопол от ФБС на Русия.

Иззети са взривни вещества с голяма мощност, оръжие беприпаси, средства за специални връзки и други веществени доказателства на престъпната им дейност, в това число карти, схеми на обектите на подготвяната диверсия.

 
Члены диверсионно-террористической группы Главного управления разведки Министерства обороны Украины, планировавшие совершение диверсионных акций на объектах военной инфраструктуры и жизнеобеспечения полуострова Крым, были задержаны 9 ноября 2016 года в Севастополе Федеральной службой безопасности Российской Федерации.

У них изъяли взрывные устройства большой мощности, оружие и боеприпасы, средства специальной связи и другие вещественные доказательства их преступной деятельности, в том числе карты-схемы объектов предполагаемых диверсий.

Тагове: ;