Русия очаква западните санкции заради конфликта в Украйна да се запазят, въпреки че Доналд Тръмп спечели американските президентски избори. Това заяви премиерът на руската страна Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс.
«Позицията ни е, че санкциите ще останат непроменени», каза Медведев на пресконференция в Йерихон на Западния бряг, където по-рано днес проведе разговори с палестинския президент Махмуд Абас.
«Независимо от резултатите на изборите във всяка страна, включително в държава толкова важна, колкото САЩ, нашите предположения остават непроменени», добави той.
Тръмп зашемети света с победата си над Хилари Клинтън на изборите в САЩ във вторник. Това доведе до спекулации, че санкциите срещу Русия могат да бъдат отменени, тъй като магнатът е разглеждан като приятел на Кремъл.
В сряда руският лидер Владимир Путин обяви, че Москва е готова да свърши своята част за пълното възстановяване на отношенията с Вашингтон след изборите в САЩ.
Вчера руски дипломат заяви, че правителството на Русия е било в контакт с представители на политическия екип на Тръмп по време на предизборната кампания в САЩ.

Тагове: