putintrump

Предизборната надпревара САЩ приключи: републиканецът Доналд Тръмп приема поздравления от световните лидери. Поздравления още не са отправили,очаквано, Порошенко, Меркел и Оланд, а Хилари Клинтън призна вече поражението си, и чувствайки мъката й Калифорния излезе на масови протести. При това западните медии не пропуснаха да обявят, че на 8 ноември на изборите в САЩ победата удържа Владимир Путин.
Разбира се, позната песен, че навсякъде и зад всичко стои Русия и Путин.
На президентските избори в САЩ победи републиканецът Доналд Тръмп. Той неведнъж подчертава, че е необходимо възстановяването на дружествени отношения с Русия, за което беше упрекван в симпатии към руския лидер и дори в лоялност към Москва.
Сега, съвсем обяснимо, западните средства за масова информация приписват победата в изборите в САЩ на Кремъл.
Веднага след приключването на гласуването в САЩ, изданието The Times публикува статия със заглавие « Как Путин може да спечели в надпреварата за Белия дом. Журналистът Роджер Бойс е уверен, че Кремъл е предприел редица стъпки за подкрепата на Тръмп.
Авторът на статията твърди, че Москва преднамерено скандализирала «емократичния процес»изливайки компромати върху Хилари Клинтън.
«жулиан Асандж, Путин и Тръмп ето ги тримата агресори, които се наговориха да разклатят лодката и да лишат возможната победа на Клинтън от легитимност. Залагайки на телевизия Russia Today и други пропагандистки рупори на Кремъл, предаващи за фалшифицираните избори. Те се опитваха да съберат аргументи, за да демонстрират на международната аудитория (помните и Венецуела, нали?), че американският модел вече не работи»- пише трогателно авторът.
С подобно заглавие излезе материал и в изданието The Boston Globe » Руската комплексна намеса в избори 2016 беше безпрецедентна». » Мисията на Путин може да се смята за изпълнена»,- продължава с твърденията си авторът на статията.
Според наблюденията на американски политолози, кандидатите за президентския пост на САЩ, Хилари Клинтън и Доналд Тръмп, обсъждаха Русия и Владимир Путин, по-често отколко такива теми, като американския държавен дълг, данъци и здравеопазване. В частност, темата с отношенията с Москва, беше една от ключовите по време на дебатите между Клинтън и Тръмп. Така, в хода на първата словесна битка в края на септември Хилари заяви, че смята Москва за отговорна за хакерските атаки на сървърите на Демократическата партия, и упрекна Тръмп, че подкрепя Путин. В отговор Тръмп справедливо отбеляза: » Не е доказано, че е Русия- може да е Китай или просто някой дебел хакер, лежащ на дивана си».
От Москва нееднократно подчертаваха, че Русия уважава свободното волеизявление на американците и ще изгражда външната си политика в съответствие с техния избор.
В своето обръщение в Кремъл на 9 ноември, руският държавен глава поздрави американския народ и победителят в изборната надпревара, изразявайки надежда за възстановяването на отношенията между Русия и САЩ, които към настоящия моменст се намират » в състояние на студена на деградация».
« Възстановяването на отношенията между Русия и САЩ ще окаже позитивно влияние на общия световен климат…Русия е готовада направи всичко възможно, за да върне отношенията със САЩ на устойчивата траектория за развитие»,- заяви руският президент.
По време на цялата предизборна гонка, щабът на Демократическата партия обвиняваше основния съперник на Клинтън в сътрудничество с Кремъл. Но гръмките обвинения не спираха до тук- за агент на Москва бяха обявени и главният редактор на WikiLeaks Джулиан Асандж, бившият директор на разузнавателното управление на Пентагона Майкъл Флин и даже началникът на ФБР Джеймс Коми.

Тагове: