hillari

Масови измами се извършват на президентските избори в САЩ в полза на кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън, пише изданието Worldnetdaily.com.
В ключови щати като Пенсилвания и Северна Каролина се извършва откровено прехвърляне на гласове от кандидата на републиканците Доналд Тръмп към съперничката му Хилари Клинтън. Тръмп вече заведе дело за спорно гласуване в щата Невада.
Във Филаделфия, например, шефове на демократите са забранили на наблюдатели от Републиканската партия и на представители на организациите на малцинствата да присъстват в избирателните секции.
Джоузеф Дефелис, председател на републиканците в Пенсилвания, алармира, че демократите са забранили на представители на опонентите и на такива от организациите на малцинствата да присъстват в избирателните обекти.
„Те просто не им позволяват да влязат. Наблюдателите от малцинствата са назначени от съда, а партийните са получили мандат от местните власти, за да бъдат вътре, в избирателните секции.“
„Те казват: Не ви искаме тук. Няма място за представители на републиканците. Същото се случи и през 2012 г. Това е голям проблем.“
Повече от 500 представители на Министерството на правосъдието са изпратени в 67 района на определени щати, за да „предотвратяват нередности“, съобщава в. „Ню Йорк Пост“.
Те трябва да наблюдават за потенциални нарушения на гражданските права, заради отправени от „бели националисти заплахи“ по повод президентския вот.
Сред щатите под федерален мониторинг са такива, които са променили изборните си закони след последните президентски избори, включително и Северна Каролина, която се смята за спорен щат, гласовете от който могат да са решаващи за изхода от вота.
Междувременно CNN съобщи, че адвокатите на Доналд Тръмп са завели дело в щата Невада, заради потенциални измами в окръг Кларк, който е седалище на Демократическата крепост в Лас Вегас.
За този окръг се твърди, че през 2010 г. чрез измами е довел до преизбирането на демократа-сенатор Хари Рийд.
Тръмп съди Джо П. Глория, регистратор на избирателите в окръг Кларк, за това, че е позволил изборният ден да бъде удължен с два часа повече от обичайното.
Съдиите, които следят изборите в Клинтън таун, окръг Бътлър в Пенсилвания, потвърдиха, че е имало проблем два от апаратите за машинно гласуване, предава CBS.
Избирател твърди, че е гласувал машинно за Доналд Тръмп, само за да види своя вот включен пред очите му за Хилари Клинтън.
„Върнах се, отново натиснах бутона за Тръмп. Три пъти го направих, извиках една от жените, обслужващи апарата, която ми каза, че нещо съм сбъркал. Но след това тя опита същото три пъти и винаги гласът отиваше за Хилари“, казва Боби Лий Харуанко пред CBS.
Един от проблемите е с калибрирането на електронните машини за гласуване в окръг Ливан. 5-6 машини са прокарали бюлетини, дадени за републиканците, като подадени за демократите, казва Майкъл Андерсън, директор на изборното бюро в Ливан.
„Избирателите са се опитали да гласуват за пълната листа на републиканците, но забелязах в екрана за преглед, че гласуването директно праща вота за демократите, казва Андерсън.
Машини за гласуване в някои части на щатите Охайо, Ню Йорк, Тексас и други, според съобщения в местните медии, работят тотално за Хилари Клинтън.
Повечето доклади са дошли от Ню Йорк, Илинойс, Северна Каролина, Кентъки, Тексас и Охайо, според неправителствената организация Electionland.
Според НПО-то, на много места във въпросните щати избирателните комисии са били принудени да минат към хартиени бюлетини, защото машините са давали постоянни грешки в полза на Хилари.
Машините за гласуване баха спрени в най-малко два града в Кънектикът, заради подобни проблеми. Крис Калвърт от Филаделфия, също пише, че и двете машини в избирателната му секция са били спрени заради „повреди“.
„Никой не може да гласува в нашата област днес. Стотици гневни избиратели „, написа той в Туитър.
Говорителката на окръг Дърам Бриана Хан съобщи, че ще искат от щатския изборен борд разрешение за удължаване на изборния ден, за да се даде възможност за гласуване до 21:00 ч. във всички 57 пункта за гласуване заради проблеми, които предизвикали дълги опашки. Щатският борд не е отговорил на запитване на Асошиейтед прес за коментар на ситуацията.
Доброволци – агитатори за Доналд Тръмп са били тормозени от активисти на Хилари Клинтън в щата Невада, докато са агитирали за кандидата на републиканците за сенатор Джо Хек.
„В Рино, Невада, двама доброволци на кампанията на Джо Хек за Сената са били последвани от агитатори на Хилъри Клинтън, докато са разпространявали предизборни материали. Хората на Хилари, носещи баджове и значки на нейната кампания, са прибирали листовките, които доброволците са оставяли пред къщите на хората“, разказва източник от републиканците пред медиите.
„Когато доброволците са забелязали какво става, те са снимали незаконните действия на опонентите“, допълва източникът.

Тагове: