Заседанието на сръбския Комитет по европейска интеграция с ръководител на делегацията на ЕС Майкъл Девенпорт беше пренесено заради протест  на опозицията.

 

 

262

 

 

Предполага се, че Девенпорт ще представи пред парламентаристите доклад на Европейската комисия.

В същото време представители на партия » Двери» отказаха да разглеждат материали на английски, позовавайки се на местното законодателство, след което зададоха въпроса, защо политик от Великобритания, се занимава с въпроса с привличането на нови страни участници в ЕС.

 

 

» Великобритания излезе от Евросъюза, не разбирам, защо е дошъл тук нас да убеждава ние да влизаме»,- заяви лидера на партия » Двери » Бошко Обрадович.

 

 

 
Срещу Девенпорт се изказа и лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел. По негови думи, документация на английски език в сръбския парламент — е унижение за страната и минава всякакви граници на елементарно приличие.

 
Шешел добави още, че освен всичко, Майкъл Девенпорт иска да прати на Хагския трибунал трима негови съратници-радикали.

Друг член на СРС, Неманья Шарович, неведнъж подчертаващ, че чужденецът Девенпорт самоволно е заел мястото на председател в комитета, отново напомни този факт.

 

 

Председателят на ЕК мълчаливо излушал всички претенции, писаха сръбските медии. Разбира се, че мълчаливо- когато истината говори, няма какво да се каже срещу нея, а Сърбия винаги е проявявала характер- може би за това не е член на ЕС или НАТО, и когато Запада или негови представители проявят неуважение към Сърбия, срещат именно това- характера й.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;