devolro-diablo-10jpg

Руски предприемач, чиято компания произвежда луксозни всъдеходи в САЩ, обяви, че ще подари един от тях на Доналд Тръмп по случай победата му в президентските избори. Основателят на фирмата Devolro — Едуард Орлов, даде това обещание още преди да станат ясни крайните резултати от сблъсъка между кандидата на Републиканската партия и конкурентът му от Демократите — Хилари Клинтън, съобщават Wheels.

Цените на модела Devolro Diablo започват от 199 000 щатски долара. Самият автомобил е създаден на базата на всъдехода Toyota Tundra Crewmax Platinum, който е оборудван с 5,7-литров V8 мотор, развиващ мощност от 530 к.с.

По-рано тази година Орлов и екипът му обявиха, че ще подарят такава машина и на един футболен фен. За целта бяха пуснати в продажба хиляди черни и бели фланелки с логото на фирмата, като един от техните купувачи ще спечели и автомобил Diablo.

Самият Орлов вече усилено работи по новия си проект, който предвижда пускането на още един модел на Devolro. Всъдеходът ще бъде изграден на базата на популярния в Русия — «УАЗ Патриот», като ще бъде значително модернизиран. Проектът обаче бе спрян заради спада на рублата, като в компанията изчакват нейното положение да се стабилизира.

Тагове: