Безкомпромисната американска политика на санкции срещу Русия се проваля заради Европа, заяви Маккейн. Предприетите мерки само обнадеждават „главореза“ Путин и го подтикват да продължи към вече избрания курс, цитира Daily Telegraph думите на аризонския сенатор. Маккейн е разочарован от политиката на европейските държави и подкрепя идеята ДНР да бъде призната за терористична организация.

 

След катастрофата на малайзийския самолет към видния привърженик на твърдите мерки срещу Москва, сенатора Джон Маккейн, се присъедини цял хор критици на меките санкции от страна на ЕС, пише Daily Telegraph.

 

Както заяви Маккейн, санкциите на ЕС, както той предупреждавал, са смехотворни, съобщава Daily Telegraph.

 

„Те така и ще продължат да не правят нищо, докато не станат независими от руския газ. До момента те само разговарят“, – заяви американският сенатор.

 

Ако ЕС не е способен да въведе санкции, подчерта Маккейн, то Великобритания трябва да разгледа възможността от едностранни санкции в банковия сектор. Но сенаторът е скептик, защото Лондон приветства паричните потоци от Русия, съобщава британското издание.

 

Дългите обсъждания по темата, както твърди Маккейн, само ще забатачат положението.

„Бездействието на Европейския съюз действа ободряващо на Путин. Пък и как по друг начин може да подейства такова нещо на главорези като него?!“, – заяви Маккейн.

 

Но много са тези лидери в Европа и САЩ, които отчитат, че основната европейска страна в борбата срещу Русия е Германия.

 

Маккейн отбелязва, че да се надяваме, че Франция ще отрезвее, е толкова наивно, колкото да мечтаем за крайбрежни курорти в пустините на Аризона, пише Daily Telegraph.

 

Маккейн също заяви, че би се съгласил да включи Донецката Народна Република в официалния американски списък на терористичните организации. Той подчерта, че да смятаме, че тази „отклонила се република“ действа независимо от Русия, си е „чиста фантазия“.

Тагове: ; ; ; ;