Докато света наблюдава изборите в САЩ, събитията в Сирия или просто сърфира из инернет в обичайния си режим, съвсем забравяме за ситуацията в Донбас. Медиите, ООН, ОССЕ и други, някак отвърнаха очи и уши от тази тема, но тя така или иначе съществува. И слава Богу, има небезразлични хора, които са готови да помогнат с каквото могат, давайки най-ценното, което могат да дадат- времето си.

Запознайте с един такъв смел и отдаден човек- представяме Ви Исаак Маркес, чилийски доброволец, младеж, който е отишъл на другия свят по повика на сърцето, защото не може да стои безучастен. Исаак Маркес е доброволец в Донбас, от скоро и наш колега в голямото международно семейство на агенция News Front, за да споделя истината видяна с очите си, на своя език.

 

 

isaak

 

 

( Исаак Маркес)

» Латинска Америка е заедно с Донбас»,- заяви чилийския  доброволец.

Пристигнах в Новорусия през юли миналата година. Сега отразявам новините и събитията за Донбас в своя регион.

 

 

Трагедията от 2 май в Одеса не оставя равнодушен Исаак Маркес и той пристига в Донбас.

 

 

 

» Видях случилото се на 2 май в Одеса и взех решение да дойда в Донбас. Работих и събирах пари за пътуването и ето ме тук»- казва Маркес.

 

 

 

 

 

Авторски видео запис на военния кореспондент Катерина Катина от екипа на  News Front

 

 

 

 

2 май 2014 година  Одеса преживява ужасяваща трагедия, трагедия която по жестокостта си може да се приравни към престъпленията срещу човечеството, трагедия, за която Западът си затвори очите. Представителите на САЩ, Франция и Великобритания отхвърлиха  проектодекларация в Съвета за Сигурност, която беше предложена от Русия. Раните от това престъпление не зарастват и до днес.

Какво се случи на 2 май?  Украинските радикалите от » Десен Сектор» подпалиха Дома на профсъюзите с хората вътре, като не им оставиха нито един шанс за живот- тези които искаха да избягат от пламъците и скачаха през прозорците, бяха разстрелвани във въздуха или доубивани с камъни и палки…жестоко, позорно, нечовешко…

 

 

 

 

256

 

254

 

 

 

255

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;