Президента на Русия Владимир Путин поздрави Доналд Тръмп с победата на президентските избори в САЩ, изразявайки надежда за съвместна работа по извеждането на отношенията на двете страни от кризата, съобщиха от прес-службата на Кремъл.

 

 

 

 

П238

 

 

 

Както съобщи  CNN, Тръмп спечели президентските избори в САЩ, повеждайки в 29 щата, получавайки 288 гласа от членовете на изборните колегии ( за победата на кандидата е необходимо събирането на 270 гласа).

 

Агенция Аssociated Press също обяви победата на Доналд Тръмп. По съобщения на CNN, Клинтън се е обадила на Тръмп за да го поздрави с победата, признавайки своето поражение.

 

 

В поздравителната телеграма от Владимир Путин, руският президент изразява надежда за съвместна работа по извеждането на руско-американските отношения от кризисното състояние, също така решаването на актуални въпроси от международните теми на деня и намиране на ефективни отговори на предизвикателствата свързани с глобалната сигурност.

 

Освен това, руският президент изразява увереност за «изграждане на конструктивен диалог между Москва и Вашингтон, основан на принципите за равноправие, взаимно уважение и реално съобразяване, и зачитане с позициите на другия, отговарящ на интересите на народите си  и на цялата световна общественост.

 

 

Владимир Путин пожела успехи на Доналд Тръмп в отговорната дейност да бъде държавен глава.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;