Лидерите на Обединен патриотичен фронт Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов излязоха с обща позиция относно балотажа в неделя. Цяла седмица остава мистерия дали те ще подкрепят някой от двамата кандидати — Румен Радев или Цецка Цачева.

Първоначално се говореше, че се очаква среща между патриотите и ГЕРБ, на която да преговарят, но явно такава не се е състояла и от коалицията преди минути излязоха с решението си за втори тур.

«Обръщаме се към всички наши членове и симпатизанти с огромна благодарност за доверието към кандидатпрезидентската ни двойка Каракачанов – Нотев на първи тур на изборите за президент и вицепрезидент. Тези близо 600 хиляди българи показаха, че бъдещето на България е патриотизмът. Резултатите ни от президентските избори ни задължават да отстояваме и реализираме нашата програма, като основни пунктове от нея са:

 

— Недопускане завръщането на ДПС и другите етнически партии във властта,

— Минимална пенсия 300 лв.,

— Политика за отблъскване на нелегалните имигранти.

Тъй като нито един от останалите кандидати за президент до момента не е декларирал подкрепа за горните принципи, оставяме нашите избиратели да гласуват на втори тур по своя преценка», заявяват лидерите на Обединени патриоти. 

Тагове: ; ; ; ; ;