През февруари направихме пробно проучване за това кои кандидати за президент на ГЕРБ ще се харесат на хората. Предложените от нас политици бяха Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Данните бяха крайно негативни. Това заяви пред Фрог нюз социологът Мира Радева.

 

Само 6,9 %  заявиха, че ще гласуват за Росен Плевнелиев, 79% бяха против него. Едва 7% от хората щяха да гласуват за Бойко Борисов, 69 на 100 не го искаха за президент. При Фандъкова резултатите бяха 12 на 59, при Кристалина Георгиева 12 на 49. От всичко това излиза, че гръбнакът на ГЕРБ, неговите личности са дискредитирани, нямат обществена подкрепа.

 

Проучвахме и референдума на Слави тогава. Резултатът беше, че 73% от хората го одобряваха. Това също говори, че хората за разочаровани от ГЕРБ и че те виждат надежда в допитването на Слави.

 

Когато хората не могат да уволнят народния си представител, когато не могат да уволнят кмета си, те уволняват директно председателя на партията си. Точно това се случва при Бойко Борисов, той обира всички негативи.

 

Сега политическите работници ще търсят нов пристан.

 

От 3 години забелязваме спад при ГЕРБ. Опитват се да го скрият в публичното пространство. Наблюдаваме поредния нов етап от негативни ефекти на пропорционалната система.

Още една партия отива към дъното.

 

Следва да открием нов герой и пак ще се повтори същото. Основният дефицит на тоталитарната система е липсата на лична отговорност. Колективната отговорност е колективна безотговорност. Винаги имаш гръб, зад който да се скриеш. Освен това всички се оказват преплетени като свински черви – да не нарушиш интересите на еди-кой си, защото в един момент ще имаш полза. И най-накрая главният губещ е избирателят.

 

В мандата на ГЕРБ избирателят пострада няколко пъти.

 

Веднъж го ограбиха с 4 милиарда и половина, тази година ни ограбват с още милиард и половина заради АЕЦ „Белене”. И пак всичко това се дължи на колективната безотговорност. Както е казал народът, гарван гарвана око не вади.

 

Затова Борисов е отхвърлян. Той обеща справедливост, а само при негово управление сме загубили 6 милиарда.

 

Тагове: ; ; ; ; ;