Победата на Доналд Тръмп на изборите за президент на САЩ отваря период на неопределеност, заяви президента на Франция Франсоа Оланд, поздравявайки американския народ с победата.

 

247

 

 

 

» Американският народ  гласува за Доналд Тръмп. Поздравям го, доколкото това е естествено в отношенията между президентите на две демократични страни. Мисля си също и за Хилари Клинтън, с която работих по времето на управление на Обама. Трябва ясно да заявя, че тези избори отварят период на неопределеност»,- каза френският президент.

 

Ще се съгласите, че не е най-сърдечното поздравление или проява на  искрена радост.

 

 

Републиканецът Доналд Тръмп победи в изборите за президент на САЩ. Според данни на CNN, той получи 289 гласа от изборните гласове на 29 щата, като за победата се изискват 270 гласа.  Определено с победата на Тръмп настъпва нова ера, след управлението на Обама, голяма част от европейските лидери не бяха подготвени за победата на Тръмп, за което свидетелства и реакцията на френския президент.  Но каквото и да си говорим, президентите се сменят стратегията на Америка си остава американска.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;