Републиканецът Доналд Тръмп победи на изборите за президент в САЩ, основният му конкурент Хилъри Клинтън вече призна своето поражение и поздрави милиардера.

 

Според предварителните данни, Тръмп е събрал над 280 гласа. За победата му бяха необходими само 270.

 

Доналд Тръмп вече бе поздравен от президента на Русия Владимир Путин. Руският лидер пожела на републиканеца успехи и изрази надеждата за съвместна работа по извеждане на двете страни от кризата.

 

 

 Светло бъдеще за американците

В победната си реч новоизбраният президент на САЩ заяви, че е време Америка да излекува раните си, които разделят страната.

«Обещавам на всички граждани, че ще бъда президент на всички американци», — отбеляза Тръмп.

 

 

Републиканецът добави, че иска «светло бъдеще за американците».

«Заедно ще строим пътища, тунели, летища, болници, ще възстановяваме инфраструктурата…Ще привлечем на работа милиони хора», — каза той в речта си пред свои привърженици в Ню Йорк.

 

 

ГосдумаРФ, Архивное фото

На снимката: Руската дума посрещна с аплодисменти новината за победата на Тръмп

 

Тръмп заяви, че ще работи за новата «американска мечта».

 

Милиардерът също обеща да постави интересите на САЩ над всичко. На международната арена той има намерение «да постъпи честно с всички».

 

 

«Искам да уверя света, че, продължавайки да поставяме на първо място интересите на САЩ, ще постъпваме честно с всички в света, с всички народи и нации. Ние сме за партньорство, а не за конфликти», — каза Тръмп.

 

В речта си Тръмп отбеляза ролята на Хилъри Клинтън, заявявайки, че американците имат дълг пред нейната служба за страната.

Президентската кампания, която завърши с победа, според Тръмп, беше не просто кампания, а мощно движение на народа.

Републиканецът заяви, че е готов да започне работа незабавно.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;