Турчинов: «Украинските ракети превъзхождат руските аналози, ще овладеем световния космос»

Дата на публикуване: 08 11 2016, 14:44


Ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов заяви, че качеството на украинските ракети е значително по-добро от това на руските. Както отбеляза политикът в интервю за LB, Киев може да се похвали с пълен цикъл в производството на ракети, включващ не само разработката на корпуса, бойната част, пусковата система, но и по създаването на твърдото ракетно гориво, но той не сподели къде и колко отдавна се произвежда това гориво.

Турчинов: Украинские ракеты опережают российские аналоги
 Ракетната програма на Украйна обхваща понастоящем пълен цикъл на производство, а качеството на продукцията е значително по-добро, отколкото в Русия.
Както пише «Левый берег», това е заявил ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов.
«Започнахме да произвеждаме украински ракети, всички съставни елементи, на които, се произвеждат вече в Украйна. Не са много държавите, които имат пълен цикъл на производство! Последните изпитания показаха не просто високо качество на нашите ракети, на и това, че те са по-добри от руските аналози. Това е важно. Производството на ракетите — това е не само разработка на корпуса, бойната част, пусковата установка и системите за управление, това е още и твърдото ракетно гориво. На пръстите на ръката се броят тези страни, които го произвеждат», — отбеляза Турчинов.

От съображения за сигурност политикът не сподели къде точно и колко отдавна се произвежда ракетно гориво в Украйна, пише изданието.

«Нашата ракетна програма включва пълен цикъл на производство. Това е колосална работа, проведена от нашите учени, конструктори, инженери. Днес ние възстановяваме изгубените позиции на Украйна като държава, притежаваща съвременни ракетни технологии. При това не само във военно направление, а и в световния космос», — сподели Турчинов.

 

«Ние сме длъжни да се защитаваме. Ако не можем да направим това в количествено отношение, значи трябва да го направим в качествено.

 

Нашето оръжие трябва да превъзхожда оръжието, с което ни заплашва врагът. В този план предстои да създадем още много и много.

 

Лишиха ни от мощния ядрен потенциал — трети в света — в замяна на фиктивни гаранции за сигурност, които не се потвърждават от никого и с нищо. А без съвременно, ново, качествено оръжие това практически е невъзможно», — резюмира украинският политик.

 

 

Тагове: ; ; ; ;

Добавить комментарий