Политикът-русофоб няма никакви шансове за успех в България. Това заяви  директорът на РИСИ Леонид Решетников след резултатите от първия тур на президентските избори в България в ефира на телевизия «Цариград».

 

 

«В навечерието на втория тур на президентските избори в България сателитът на Запада Цецка Цачева с всички сили се опитва да покаже, че не се противопоставя на Русия, защото се знае, че подобна позиция в България е обречена на поражение», каза Решетников.

 

«Цачева се старае да покаже, че не е русофоб, защото такъв политик в България не може да разчита на нищо», добави Решетников.

 

Според него, дружбата между руския и българския народ има дълбоки исторически корени.

 

Цачева заяви, че е за преразглеждане на позицията на България по санкциите срещу Русия, но след това направи противоположно изявление, че не е противник на санкциите, заяви телевизия «Царград».

 

На първия тур на изборите в неделя проруският кандидат и бивш главнокомандващ на ВВС на България Румен Радев събра 26,45% от гласовете. Председателят на парламента и кандидат на ГЕРБ Цецка Цачев зае второ място  с 21,38%, припомня руският ТВ канал.

Вторият тур на изборите ще се проведе на 13 ноември.

Тагове: ; ; ; ; ;