Москва настоява за разследване на удара извършен от американската авиация, в хода на бойната авиация в северната провинция на Афганистан Кундуз, в резултат, на която загинаха 30 мирни жители, се казва в коментар на департамента по информция и печат на руското външно министерство.

 

 

 

1480759340

 

 

 

» На 3 ноември в резултат на удар от американската авиация в хода на бойната операция в северната афганистанска провинция Кундуз, загинаха над 30 мирни жители, болшинството, от които жени и деца, включително и 3 месечно бебе. Над 20 мирни афганистанца са получили ранения, над 20 къщи са разрушени»,- съобщиха от ведомството.

 

 

От Външно министерство на Русия отбелязаха, че това » далеч не е първия случай, когато в Афганистан загиват мирни жители, в резултат на безразборното прилагане на оръжие от американски военни».

В коментарите се посочва, че » предсказуемата реакция от американска страна, която се ограничи със заявление за готовност за провеждане на разследване».
» Решително осъждаме гибелта на мирни граждани в резултат на авиоударите на ВВС САЩ в Кундуз. Искаме незабавно и обективно разследване на случилото се и наказание на виновните в трагедията, за да се избегат подобни случаи в бъдеще.
Изразяваме дълбоки съболезнования на роднините и близките на загиналите, на пострадалите пожелаваме бързо възстановяване»,- се казва в съобщение на руското външно министерство.
Военните престъпления на САЩ продължават да шокират целия свят- огромно количество жертви в различни точки на планетата, в следствие на » грешки» от американска страна, или

 

 

 

 

Българска редакция News Front.