Изборът е ценностен. Най-естественото е да бъда тук, където са лидерите на българските граждани, подкрепили десните ценности, евроатлантическата ориентация на България. Нашата кандидатпрезидентска двойка ще бъде гарант за запазване на европейското развитие на България. Това декларира кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачеваслед среща с лидери на Реформаторския блок, посветена на президентските избори.

Цачева очаква лидерите на РБ, застанали зад кандидатурата на ГЕРБ, да отправят призив към всички свободни, активни граждани на България, които не желаят отново управление на БСП и ДПС. Тя се обърна специално към разочарованите млади хора, избрали квадратчето „Не подкрепям никого“, с думите:

Изборът на 6 ноември е съдбоносен. На карта е заложено бъдещето на България. Алтернативата не бива да бъде допусната по никакъв начин, категорично.

Цачева отправи покана за среща към кандидат-президента на РБ Трайчо Трайков във формат, какъвто той определи:

Да се срещна с него и да чуя неговото мнение — би ли допуснал той червен генерал да поведе президентската институция и да направи завой в политиката на България.

Аз вече съм в битка за президентската институция. Тук няма дами, няма кавалери. Не се притеснявам – дами канят, така Цачева мотивира поканата си за дебат към Румен Радев в дните преди втория тур на вота. Цачева ще пита Радев как ще изпълни обещанията, които са му помогнали да получи този резултат на първия тур на изборите:

Тагове: ; ;