Благотворителният фонд на екс-президента на САЩ Бил Клинтън и кандидата за президент от Демократическата партия Хилъри Клинтън (Clintonе Foundation) е корупционна схема за подкупи по целия свят, каза в интервю за агенция  Sputnik бившият финансов аналитик от най-крупните западни пазари, в това число на Уол стрийт, Майкъл Форстейн.

Предвыборное ралли кандидата в президенты США Хиллари Клинтон в штате Кентукки

«Фондът на семейство Клинтън е нелегален международен фонд за подкупи на депутати и диктатори, той се използва за продажба на услуги и достъп до Вашингтон. Такава маскировка не е имало в историята, а медиите в САЩ не желаят да информират за това», — счита той.

 

Аналитикът отбелязва, че младото поколение американски граждани не е осведомено за скандалите около бившия президент Бил Клинтън и неговата съпруга Хилъри.

 

«По-младите избиратели не знаят за криминалната дейност на Клинтънови за изминалите 30 години. С това се обяснява фактът, че младото поколение залага на тях при гласуването»,  счита аналитикът.

Кандидат в президенты США Хиллари Клинтон и ее супруг экс-президент Билл Клинтон. Архивное фото

Той изрази становището, че банкерите от Уол стрийт подкрепят кандидатурата на Хилъри Клинтън заради своята изгода.

 

«Уол стрийт подкрепя Клинтън, защото банкерите имат нужда от гаранции, че играта ще продължи. Уол стрийт стои над закона. Нито един банкер не е хвърлен в затвора заради ролята му по време на финансовата криза през 2008 г.», — продължава Форстейн.

 

Телевизия Fox News по-рано съобщи, че ФБР разследва дейността на фонда на семейство Клинтън. Следователите установяват следното: използван ли е благотворителният фонд за схемите «пари в замяна на услуги» и имала ли е отношение към това Хилъри Клинтън, когато е била държавен секретар на САЩ.

 

Изборите в САЩ са на 8 ноември.

Болшинството допитвания до общественото мнение показват, че Доналд Тръмп и демократът Хилъри Клинтън са наравно в президентската надпревара, но неголямо предимство запазва Клинтън.

 

Много допитвания отбелязват намаляване на изоставането на Тръмп на фона на разследванията на ФБР относно дейността на фонда на семейство Клинтън и «пощенския скандал», възникнал заради това, че Хилъри Клинтън, заемайки поста държавен секретар на САЩ, е водела служебна кореспонденция през личния си пощенски сървър, боравейки със секретни държавни документи.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;