Томислав Дончев: «Доколкото познавам Борисов, той ще удържи на думата си»

Въпросът за оставката на премиера е негово лично решение, но доколкото го познавам, той ще удържи на дадената дума“. Това каза пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Според него, резултатите, които все още не са окончателни, а само базирани на екзит пол, са такива, каквато е била и кампанията.

 

„В тези избори нямаше представител на кабинета и затова те не могат да бъдат оценка за работата на правителството. Но ще приемем най-тежкия сценарий и ще предприемем това, което резултатите изискват”, допълни вицепремиерът.

 

Той определи предизборната кампания като «странна» и обяви ,че не е имало политически мнения и сблъсъци, а криене зад инициативни комитети.

 

Дончев обяви ,че като член на кабинета няма проблем да си подаде оставката, но остави това за след изясняване на крайните резултати, тъй като в момента знаем само предварителни резултати. Според него, не е имало насрочена среща с министрите на ГЕРБ в „Бояна“, а всички без премиера са се събрали в централата на партията.

 

Междувременно пред Нова тв, министърът на финансите Владислав Горанов призна, че в ГЕРБ има две позиции по отношение обещаната от премиера оставка на кабинета, ако Цецка Цачева не е първа на първи тур на президентските избори.

 

По думите на Горанов, вицепремиерът Томислав Дончев поддържа тезата, че ГЕРБ трябва да напусне властта и да се яви на извънредни парламентарни избори.

 

Няма единна позиция в ГЕРБ за подаване на оставка на правителството заради резултатите на Цецка Цачева

Коментари:

Зареждане ...