«Сега десницата трябва да започне на чисто. Оттук нататък трябва да има преговори за единна десница, преодоляла всички недъзи”, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в специалното студио на bTV.

 

„Арогантността на премиера Бойко Борисов и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов доведе до реставрация на левицата и възход на популизма”, заяви Радан Кънев.

 

„Около 300 хил. души са гласували за Трайчо Трайков. Тези хора заявиха, че България има дясна алтернатива на ГЕРБ след една година, в която ГЕРБ се отказаха от реформи и не чуха нито едно трезво предложение или предупреждение”, изтъкна лидерът на ДСБ.

 

„Три пъти предлагахме обща дясна кандидатура, защото знаехме, че ще се стигне до тук”, добави Радан Кънев.

 

Лидерът на ДСБ добави, че „чистото начало” на десницата трябва да бъде точно сега – след изтеклия пълен цикъл от избори.

 

В първия си коментар след обявяването на предварителните резултати от вота за президент тази вичер лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че заради политическата арогантност на Борисов и Цветанов в момента «имаме реставрация на левицата и възход на популизма».

 

Пред bTV Кънев обяви, че очаква много висок резултат в подкрепа на кандидата на Реформаторите от чужбина, откъдето данните тепърва предстои да се видят.

Тези 300 хил. души, които гласуваха за него, показват, че в България ще има дясна алтернатива на ГЕРБ. Това е силен мажоритарен резултат за него, а не на ДСБ или ДБГ, обяви Кънев.

Оценката му е, че Трайков е успял да мобилизира десните избиратели в България.

Това е добър резултат отвъд досегашните на Блока, за съжаление не достатъчно, за да отиде Трайков на балотаж, анализира Кънев.

Кънев посочи, че споразумението между партиите в Реформаторския блок за участие в пълен цикъл избори вече е изтекло и отново трябва да започнат преговори между тях. «Трябва да има преговори за единна десница», коментира още Кънев.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;