Русия се намира в постоянен диалог със САЩ за Сирия, колкото и труден да е той: и с държавния секретар Джон Кери, и с администрацията на САЩ, съобщи премиерът на Русия Дмитрий Медведев.

1«Както нееднократно подчертава президентът на Русия Владимир Путин, ние сме открити за диалог със САЩ и се намираме в постоянен диалог, колкото и труден да е той, и с господин Кери, и с цялата администрация на САЩ», — каза той в интервю за Втори канал на Израел.

 

Отговаряйки на въпрос за прекратяването на обсадата на Алепо, Медведев подчерта, че за това «трябва да се говори преди всичко със сирийското ръководство и да се предприеме всичко за нужните решения, защото това е тяхна територия», а Русия само им помага. Премиерът на Русия отбеляза, че в последните две седмици авиацията не се използва в този район.

 

«Що се отнася до общата ситуация, то единственият път за нейното регулиране е на масата на преговорите. Трябва да се постараем да минимизираме тези проблеми, които съществуват, да се постараем да излезем на преговорно равнище. За целта полагаме всички необходими усилия. За съжаление нашите партньори не правят това, което обещаха», — каза Медведев.

 

 

 

Тагове: ; ; ;