Официално не е завършил първият тур. Има и втори тур и след втория тур ще направим съответните заключения и за Реформаторския блок, и за участниците в него.  Това заяви Божидар Лукарски в коментар за изборните резултати

 

Идвам от «Раковска»,134, където имаше изпълнителен съвет на Реформаторския блок,  на който присъстваха лидерите и представители на всички партии, включително и кандидатът Трайчо Трайков, с изключение на колегите от ДСБ.

 

Лукарски определи изборните резултати като задоволителни за реформаторите

Моята оценка е добра, резултатът е добър, без да изпадаме в еуфория. Виждаме, че РБ запазва като абсолютен брой гласове своето представяне от предишните избори. Вярно, процентно сме по-надолу, но това се дължи на високата изборна активност, и бих казал на доста популистки вот и появата на популистки кандидати, които дръпнаха «периферия». Пак казвам, 240 — 250 хиляди, надявам се  и повече, след като дойдат гласовете от чужбина, ще бъде резултатът на РБ, т.е. съизмерим с резултатите, които постигнахме на предишните избори.

 

Като «представител на Реформаторския блок и като лидер на СДС» той заяви:

 

Не може да позволим, понеже винаги каузата на СДС е била антикомунизъм, червен генерал да застане начело на България. Ние ще подкрепим кандидата на ЕНП, кандидатът на партията, с която сме в коалиционна формула — ГЕРБ. Това мисля, че е редно, като коалиционни партньори, да направим.

Тагове: ; ; ; ;