ВКС на Русия и сирийската правителствена армия унищожиха днес отряди на терористичната групировка «Джебхат ан-Нусра» в района на град Дераа, предаде агенция САНА, позовавайки се на военен източник.

Пожар на складе цементного завода на юго-западе Алеппо. Архивное фото

Победата е в кулминационен момент в кампанията срещу екстремистите в едно от най-важните направления — в провинция Дераа, граничеща с Йордания.

 

Именно от Йордания, както пишат от много време прогресивните медии, от 2013 година действа програма за подготовка на сирийската опозиция за борба със силите на президента на Сирия Башар Асад.

 

По данни от американското издание New York Times, тази програма се реализира от ЦРУ заедно със спецслужбите на някои съюзни държави, в това число на Саудитска Арабия.

 

Както съобщава САНА, сирийската войска е успяла също да ликвидира група бойци от терористичната групировка Ислямска държава в източната част на провинция Ес-Сувейда.

 

Освен живата сила на противника, военните са унищожили топло-резервоар.

 

Освен това, както информира агенцията, сирийската авиация и ВКС на Русия са нанесли удар по частите на въоръжената коалиция «Джейш ал-Фатх» (която включва в себе си терористи от «Джебхат ан-Нусра») в населеното място Хиш в провинция Идлиб.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;