Главатарят на терористичната организация „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади призова жителите на иракския град Мосул да се борят срещу враговете на Аллах, а бойците от групировката да унищожат неверниците — да нападнат Турция, съобщи The Jerusalem Post.

Терористите са публикували половинчасово видео на лидера си две седмици след началото на иракската военна операция за освобождаването на Мосул.

 

„Тотална война и велик джихад се водят от „Ислямска държава“ днес, с помощта на Аллах ние увеличаваме вярата си, че всичко е отдадено на великата победа. Това е знак, предвестяващ победата, която Аллах е осигурил на последователите си“, добави той. 

 

„Евреите, християните, шиитските еретици и всички страни използват медиите, парите си, оборудването си и армиите си в борбата срещу истинските мюсюлмани и джихадистките бойци в Мосул, след като те го видяха като основа на исляма и пътеводна светлина на халифата“, добави той.

 

„Бойци на халифата, ако успеете да устоите пред самолетите на САЩ и членовете на съюза им, то стойте непоколебими“, добави той.

 

Ал Багдади призова камикадзетата да „превърнат нощта на неверниците в ден, да разрушат домовете им и да накарат кръвта им да тече като река“, съобщи Фокус.

Терористът нападна Турция за нейния съюз с „неверниците“.

 

„Войници на Халифата, турските еретици са дошли и тяхната кръв е като кръв на псе, така че им покажете жестокост, печете ги на огъня на гнева си и им отмъстете в името на религията си на дяволските братя и съюзниците им“.