Всеки един от въпросите в Референдума на Слави, който ще се проведе заедно с изборите за Президент и Вицепрезидент на България, обслужва интересите на олигархичната върхушка.

 

Гласуването в този референдум ще даде огромни сили и възможности в ръцете на едрия бизнес. Ще му позволи да купува гласове, да засилва корпоративния натиск в изборния процес, ще превърне всяка една партия в заложник на хората с пари и ще отнеме редица демократични права и възможности от българския народ и българските избиратели. Това се отнася както до предложението за мажоритарност на избора, така и до искането за задължителност на изборите и за фиксиране на субсидиите за партии на 1 лв. за получен глас.

 

Гласуването в този референдум заплашва да даде цялата власт в ръцете на която и да е икономическа или административна структура, която притежава крупни финансови възможности. Има основателни причини за притеснение, че мутри и олигарси ще се насочат към Народното събрание, за да увековечат икономическата си власт и да я направят политическа. Картината се очертава да бъде апокалиптична.

 

Народът ни не е стадо, за да се остави в ръцете на едрия капитал да го води задължително до урните и да го лишава от правото в политическите и в партийните си избори да бъде независим от икономическите лостове на олигархията.

 

Повече от ясен е стремежът на олигархичните клики да задушат демократичните механизми в страната в паяжината на икономическите и финансовите си мрежи.

Слави Трифонов е обикновена маша и проводник на грубата сила на съвременната буржоазия – на плутокрацията и олигархията, на желаещите икономически реваншизъм банкови кръгове.

 

Референдумът е част от сблъсъка на едни капиталистически кръгове с други капиталистически кръгове.

Българските социалисти и комунисти не би трябвало изобщо да се заблуждават – участието на всеки един човек в този Референдум застрашава личните му права да бъдат отнети грубо и нагло и да се превърнем в поредните жертви на олигархичните машинации и сметки.

 

След този референдум родната ни олигархия, на фона на песните на Слави, ще притежава още по жестоки и безмилостни инструменти за експлоатация и за унижение на българските наемни работници, на обикновените хора, на честните българи!

 

Ще позволим ли да ни превърнат в жертва на банковите картели и интриги?

 

Единственият изход и възможност да бъдат защитени правата на народа сега е този Референдум да бъде бойкотиран!

 

Призоваваме гражданите на България да не гласуват в Референдума на олигархията на 6 ноември 2016 година!

Тагове: ; ; ;