Русия е предоставила в Съвета за сигурност към ООН «Бяла книга» за действията на САЩ в Сирия, които са причината за голям брой жертви сред мирните жители, както са причина и за огромни разрушения, заяви на брифинг официалният представител на руското МВнР Мария Захарова.

 

Подготовка к заседанию Совбеза ООН. Архивное фото

Тя поясни, че става дума за фотоматериали от военни акции, които са извършвани от САЩ и техните съюзници в Сирия.

«Фотоматериалите са в основата на «Бялата книга» за Сирия, която е разпространена от Русия в Съвета за сигурност към ООН» , — съобщи Захарова.

 

Тя изрази удивлението си от реакцията на държавния департамент на САЩ, в която се заявява, че те знаят за «Бялата книга», но няма да я коментират. Захарова отбеляза, че държавният департамент отделя специално внимание на «материали, създадена на коленце» от «Сирийската обсерватория за правата на човека» и други съмнителни организации.

«Техните материали се анализират и коментират, прилагат се в качеството им на неоспорими факти. Точно така държавният департамент използва материали от «Белите каски» и други съмнителни НПО-та, а подборката на документалните доказателства, която е подготвена от официални органи и предадена в качеството им на официален документ в Съвета за сигурност към ООН, САЩ отказват да коментират. Защо се случва така — абсолютно е непонятно»,  каза дипломатът.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;