Бойците от терористичните организации в сирийския Алепо, са се възползвали от хуманитарната пауза, за прегрупиране и попълнение на запасите, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

 

 

 

» Обстановката в Сирия е много тежка. Бойците от терористичните организации  ИДИЛ и » Джебхат- Фатх-аш- Шам»( забранени в Русия) са успели да се възползват от действащата от 20 до 23 октомври хуманитарна пауза, въведена за подобряване на положението на блокираното мирно население в Алепо»,- заяви пред журналисти Мария Захарово по време на брифинг в четвъртък.

 

 

alepo

 

 

Терористите са успели да се прегрупират, да попълнят арсеналите, след което са се опитали да пробият отбраната на сирийските правителствени сили, предприемайки широко настъпление от 28 до 30 октомври към Западен Алепо»,- каза Мария Захарова.

 

 

За изминалата седмица терористите 64 пъти са откривали огън от миномети и от реактивни системи за залпов огън по западните райони на Алепо, съобщи началникът на Главно оперативно управление на Генщаба на ВС на Русия Сергей Рудской.

 

 

» В резултат на обстрелите са загинали 127 души, а 254 са били ранени»,- каза генерал-лейтенанта по време на брифинг.

 

При това, по думите на Рудской, въоръжените формирования безуспешно са опитали да излязат от източен Алепо, а също така на 1 ноември да пробият в северните райони на града.

 

 

 

 

 

Той напомни, че за да се избегнат безмислените жертви, министърът на отбраната на Руската Федерация, по поръчение на Върховният главнокомандващ на ВС Владимир Путин, е взел решение за въвеждане на хуманитарна пауза в Алепо на 4 ноември от 9 до 19 часа.

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;